تا بهحال دقت كردهايد كه ابعاد كاغذ A4 از كجا آمدهاست؟
چرا به جاي اينكه طول و عرض آن اعداد صحيح و رندي باشند، اعداد اعشاري هستند؟ مثلا عرض كاغذA4 ، مساوي 21.02 سانتيمتر و طول آن 29.73 سانتيمتر است. به نظرتان مساحت كاغذ A4 چقدر است؟
با وجود آن كه ابعاد كاغذ A4 به ظاهر اعشاري و بيربط هستند اما مساحت آن دقيقاً 16/1 متر مربع است، يعني 625 سانتيمتر مربع. در واقع طول و عرض اين كاغذ طوري تنظيم شده است كه مساحت مورد نظر را حاصل كند.
حتما ميدانيد كه كاغذهاي خانواده A با افزايش شماره، مساحتشان نصف ميشود. مثلا مساحت كاغذ A4 نصف مساحت كاغذ A3 است. اين نصف شدن مساحت با نصف شدن طول كاغذ انجام ميشود. يعني كاغذ A3 از طول نصف ميشود و تبديل به دو كاغذ A4 ميشود. در واقع عرض كاغذ A3 برابر طول كاغذ A4، و نصف طول A3 برابر عرض A4 ميشود. از طرفي تمام اين كاغذها بايد با هم متناسب باشند. يعني نسبت طول به عرض آنها يكي باشد. با يك تناسب ساده در مييابيم كه كه طول كاغذ بايد 2 √ برابر عرض آن باشد. اين تناسب بين ابعاد كاغذها آرشيو كردن آنها را راحتتر ميكند و همچنين در جريان توليد كاغذ تلفات كمتري به دنبال دارد.
كاغذ A0 به عنوان مبناي طراحي اين كاغذها قرار گرفته است. مساحت اين كاغذ 1 مترمربع است. با توجه به اين كه طول كاغذ بايد 2 √ برابر عرض آن باشد، ابعاد اين كاغذ به صورت 84.09x 118.92 cm محاسبه ميشود.
براي محاسبه ابعاد كاغذهاي ديگر هم كافي است هر بار عدد بزرگتر (طول) را نصف كنيم.
يه مبحث ياداوري بود
ما تو كتاب نقشه كشي سال دوم هنرستان اين و خيلي مفصل تر خونديم
ولي خوب همه كه هنرستاني نيستن
هی فلانی
شاید قبول جهان آنچنان که هست آغاز زندگیست...
نبسته ام به كس دل نبسته كس به من دل *** چو تخته پاره بر موج رها رها رها من
ز من هر آنكه او برد چو دل به سينه نزديك *** به من هر آنكه نزديك از او جدا جدا من
نه چشم دل به سويي نه باده در سبويي *** كه تر كنم گلويي به ياد آشنا من
ستاره ها نهفتم در آسمان ابري *** دلم گرفته اي دوست هواي گريه با من